Referenciák

Korábbi munkáink

Esettanulmányok

Kíváncsi a korábbi munkáinkra? Összeszedtünk néhány példát, amely alapján Ön is láthatja, milyen velünk dolgozni.

01

6,9 kWp telepítése beton cserépre

A családi ház tulajdonosa azzal a céllal keresett fel minket, hogy a megtakarításából ki szeretné váltani villanyszámláját a környezet védelméhez is hozzájárulva.

Munkánk során egy 6,9 kWp-es rendszert telepítettünk a cseréptetőre, így 23 db 300 W-os Q.CELLS napelem és Fronius inverter került használatba.

Viszonylag kis tetőfelületek álltak rendelkezésre a panelek felrakására, így több tájolást kellett alkalmaznunk a telepítés során.

02

11,4 kWp cserepeslemez tetőre

Ebben az esetben a tulajdonos szeretett volna függetlenedni áramszolgáltatójától, az esetleges jövőbeni áremelések miatt. Az államilag támogatott 0%-os kamatozású MFB hitel kiváló lehetőség volt a beruházás finanszírozására.

A rendszer nagysága 11,4 kWp volt, melyet cserepeslemezre telepítettük, Q.CELLS napelemek és Fronius inverter felhasználásával.

03

50 kWp földre telepítés

A telepítés célja egy vállalkozás magas villanyszámlájának kiváltása volt, a GINOP 4.1.4 számú vissza nem térítendő támogatás felhasználásával.

A rendszert, méretéből adódóan földre telepítettük mert nem volt elegendő tetőfelület 150 darab napelem számára.

04

9 kWp cseréptetőre

Ezúttal Budapesten jártunk, ahol Dánielék az Otthonfelújítási Támogatás keretein belül szerették volna nullázni villanyszámlájukat azzal a feltétellel, hogy még szaldó elszámolásba kerüljenek. A határidő ugyan szűkös volt, de sikerült időben abszolválnunk a feladatot.

A rendszer összteljesítménye 9 kWp, mely 24 db Canadian Solar 375 Wp teljesítményű panelből, és a későbbi bővíthetőség érdekében, egy 10 kVA teljesítményű Huawei inverterből áll.

A tető tagoltsága révén viszonylag kis tetőfelületek álltak rendelkezésre, így két tájolásra és négy tetősíkra telepítettük a megadott számú paneleket.

05

10,5 kWp cseréptetőre

Komáromban cseréptetőre telepítettünk 28 db Canadian Solar 375 Wp teljesítményű panelt.. A nagy tetőfelületnek köszönhetően egy tájolásra tudtuk telepíteni a paneleket. A rendszer összteljesítmény 10,5 kWp, így a Fronius Symo 10 kVA teljesítményű inverter tökéletes választás volt a rendszer megfelelő működéséhez.

A telepítés egy nap alatt elkészült a nagy hőség miatti sok pihenő ellenére.

06

9,75 kWp melléképületre

Szintén Budapestről kerestek meg minket napelemes rendszer telepítésével. A tulajdonos a környezettudatosság mellett nullázni szerette volna villanyszámláját. A szükséges adatok birtokában kiszámoltuk, hogy egy 9,75 kWp teljesítményű rendszer szükséges a villamos fogyasztás fedezéséhez.

A ház tetőfelülete nem tette lehetővé a 26 db panel felhelyezését, így más alternatívát kellett keresnünk. A képeken látható két melléképület alkalmasnak bizonyult a telepítésre. A különböző tájolások és az árnyékhatások miatt a SolarEdge, panelenként optimalizált rendszerére esett a választás, így egy SolarEdge SE9K típusú inverter került felszerelésre.

További projektek

Néhány kép az egyéb elvégzett munkáinkból

Napelem kalkulátor

Ha szeretné megtudni, hogy hozzávetőleg mekkora költségekkel számolhat, próbálja ki kalkulátorunkat!

Számolja ki költségeit