Otthonfelújítási program 2021

Vissza nem térítendő támogatás, szaldó elszámolás mellett

A Pályázati lehetőségről

Otthonfelújítási program keretein belül, 2021. január 1-től, vissza nem térítendő támogatással ösztönzi a családokat a Kormány napelemes rendszerek telepítésére, szaldó elszámolás mellett. A támogatás mértéke legfeljebb 50% és maximum 3 millió forint, melyet anyagköltségre és munkadíjra egyaránt el lehet számolni, fele-fele arányban.

 

 

Mi is az a szaldó elszámolás?

A szaldó egy olasz eredetű szó, jelentése egyenleg. A szaldó elszámolásnál, a napelemes rendszerek esetében az egy év alatt megtermelt és elfogyasztott energia [kWh] különbözetét vesszük alapul.

 

De hogy is néz ki ez a gyakorlatban?

A napelemes rendszer által megtermelt többlet energia (amit nem használunk el közvetlenül a házban) visszatáplálásra kerül a szolgáltató felé, melyet egy ad-vesz mérőóra követ nyomon. Amennyiben a napelemek nem képesek fedezni az álltalunk felhasználandó villamos energiát, így vételezünk a szolgáltatótól energiát. Ennek értelmében a visszatáplált és a vételezett energia különbségét kell évente rendeznünk a szolgáltatóval.

Többlet termelés esetén a szolgáltató kb. 14 Ft/kWh áron veszi vissza az energiát. Ha többet fogyasztunk, mint megtermeltünk mi vásároljuk meg az energiát a szolgáltatótól kb. 38 Ft/kWh egységár alapján.

A szaldó elszámolás nagy előnye, hogy évente kell összegeznünk a fogyasztásunkat és a termelésünket. Ha havi elszámolás (bruttó elszámolás) lenne, akkor a napelemek termelése szempontjából kedvezőbb hónapokban megtermelt többletenergiát nyomott áron (14 Ft) kellene eladjuk a szolgáltatónak. Azokban a hónapokban viszont, mikor a napelemek nem képesek fedezni a fogyasztásunkat magasabb áron (38 Ft) vennénk az energiát.

 

További részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Keressen bennünket

 

A pályázat határideje: 2022. december 1.

A pályázat részletei

  • Használt lakásra lehet igénybe venni a támogatást
  • A számlákat gyűjteni kell, melyeket 60 napon belül be kell nyújtani a Magyar Államkincstár felé, akinek 30 napja van elbírálni, majd 5 napon belül visszautalják a támogatási összeget

Pályázati feltételek

  • Egy család csak egyszer veheti igénybe a támogatást (ha pl. elköltözik a család, akkor nem kell visszafizetnie a támogatást, viszont az új ingatlanra nem igényelheti többször)
  • Házaspárok, élettársak, elváltak és egyedülállók egyaránt élhetnek a lehetőséggel; a feltétel az, hogy legalább egy fő, 25 év alatti gyermek legyen a háztartásban (a megváltozott képességű, gyodra jogosult gyermekek esetén az életkor nem számít)
  • Legalább 1 éves folyamatos TB jogviszony, melyet maximum 30 napra szakítottak meg
  • Köztartozás mentesség

A pályázatból Kizáró tényezők

  • Nem közölt részletek

A Pályázati teljes leírása

Az alábbiakban mellékeltük a pályázat pontos leírását eredeti formában

Hitelügyintézés

Ha érdekli a fenti pályázati lehetőség, de bizonytalan, merre induljon el, keressen bennünket és segítünk! Megvizsgáljuk, mekkora rendszerre lenne szüksége, kiszámoljuk ennek költéségeit és segítjük Önt a hitelügyintézés során.

Kapcsolat

A személyre szabott árajánlat érdekében forduljon hozzánk bizalommal, kérjen helyszíni felmérést és teljeskörű támogatást!

Kalkulátor

Számolja ki az Ön egyedi rendszerének várható költségeit!